Ajankohtaista

05.07.2019

Yhdessä SuomiAreenassa: Tehyn terveydenhoitajajaosto ja Tunne rintasi ry

SuomiAreenan tärkein terveysteko on treenata rintojen omatarkkailua. Sinulla on mahdollisuus oppia rintojen omatarkkailusta, kysyä ja keskustella rintasyövästä sekä saada (rinta)terveyttä tukevia valintoja. Terveydenhoitajat ovat Kansalaistorilla sinua ja kysymyksiäsi varten. Teltalla on tietysti myös neulottuja rintoja, joiden avulla voi harjoitella omatarkkailua.

Voit virittäytyä tunnelmaan lukemalla jutun viime kerrastamme SuomiAreenassa: https://www.satakunnankansa.fi/a/200259096. Tiesitkö, että jopa kaksi kolmesta rintasyövästä löytyy itse? Seulonnan ohella rintojen omatarkkailu on merkittävä terveysteko, jolla rintasyöpä voidaan havaita mahdollisimman varhain. Rintasyövän hoidot ovat kehittyneet, mutta se on edelleen työikäisten naisten yleisin kuolinsyy.  Tyypillisesti alkuvaiheen rintasyöpäkyhmy on mustikan kokoinen, ja sen voi oikeasti löytää itse.

Kiitämme terveydenhoitajia yhteistyöstä ja omatarkkailun edistämisestä! Jokaiselle SuomiAreenan kävijälle toivomme antoisia hetkiä rintaterveyden parissa.


 

Tutkitko rintasi?