Ajankohtaista

17.12.2019

Vuoden tissiteko -tunnustus Rintasyöpäyhdistykselle

Tunne rintasi ry jakaa vuosittain Vuoden tissiteko -tunnustuksen, jolla palkitaan henkilö, taho tai teko, joka on vuoden aikana merkittävästi edistänyt rintojen terveyttä tai rintojen asemaa yhteiskunnassa. Vuonna 2019 haluamme palkita Rintasyöpäyhdistys - Europa Donna Finland ry:n tekemästään arvokkaasta työstä rintasyöpään sairastuneiden ja läheisten vertaistukena ja tiedonantajana. 

Vuonna 2005 perustetun potilasyhdistyksen toimintaa ohjaavat sen tärkeät arvot: yhteisöllisyys, tasavertaisuus, avoimuus ja luottamuksellisuus. Järjestön tavoitteena on, että rintasyöpäpotilaat saavat parasta mahdollista hoitoa asuinpaikasta riippumatta.    

Potilasyhdistyksessä kohdataan rintasyöpään sairastuneet ja heidän läheisensä lämmöllä ja yksilöinä. Tapaamisilla on merkittävä vaikutus sairauden polulla. Tukea annetaan myös niissä hetkissä, kun sairastunut on saanut tiedon siitä, ettei hän paranekaan. Kuten rintasyöpäyhdistysläiset itse sanovat - jaettu taakka on helpompi kantaa. 

Tunne rintasi ry ja Rintasyöpäyhdistys ovat tämän vuoden aikana tehneet yhteistyötä keskustelutilaisuuksien ja Together for Breast Health -seminaarin muodossa.

Aiemmin Vuoden tissiteko -palkinto on myönnetty HYKS syöpäkeskuksen ylilääkäri Johanna Mattsonille ja Euran Aikuisneuvolalle.

Vuoden tissiteko 2019 -tunnustuksen otti vastaan Rintasyöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Niemi.


 

Tutkitko rintasi?