Ajankohtaista

14.08.2017

Lupa puhua – Sex, Tits & Periods –kampanja

17.8. torstaina alkaa Lupa puhua – Sex, Tits & Periods –kampanja, johon kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Kampanjan järjestävät Endometrioosiyhdistys, Lipstick Mafia, Lunette ja Tunne rintasi ry. Sen tavoitteena on kannustaa ihmisiä avoimuuteen oman kehon toiminnoista ja tarpeista puhumisessa. Kampanjaa kannattelevat hauskat hashtagit. Kutsumme kaikki mukaan niitä keksimään! Mistä ei ole lupa puhua? Mikä hävettää, vaikka sen ei kuuluisi hävettää? Mikä seksissä, kuukautisissa ja rinnoista on ihan parasta ja se pitäisi saada huutaa julki riemumiellä?

Kampanja kestää kaksi viikkoa ja se toimii kaikilla somekanavilla. Kampanjan omat hashtagit ovat #lupapuhua ja #sextitsandperiods.

Osana Lupa puhua – Sex, Tits & Periods –kampanjaa järjestetään Helsingin Taiteiden yössä 24.8. torstaina klo 17-20 Espalla osallistava performanssi, johon pyydämme ihmisiä kertomaan oman hashtaginsa videolle tai kertomaan avautumistuolissa muuten, mistä ei ole ollut lupa puhua ja mitä siitä on seurannut. Heitetään yhdessä häpeä pois ja nautitaan itsestämme juuri sellaisena kuin olemme! Tervetuloa mukaan!

Kampanjan ytimessä on meidän jokaisen oikeus puhua oman kehomme toiminnoista ja olla nolostelematta sitä, kuka olemme. Kuukautisten kanssa on parempi elää, kun niitä ei tarvitse piilotella. Rintojen omatarkkailu sujuu paremmin, jos suhde omaan kehoon on positiivinen. Seksielämä on antoisampaa, mitä suoremmin osaa kertoa omista mieltymyksistään. Puhuminen kannattaa ja siihen on lupa!

Järjestäjistä lyhyesti:

Endometrioosiyhdistys levittää tietoutta ja ymmärrystä endometrioosin vaikutuksesta ihmisen elämään. Lipstick Mafia on naisten yhteisö, joka puhuu seksistä suoraan ja huumorilla. Lunette on kotimainen yritys, joka on Euroopassa kuukautiskuppien markkinajohtaja. Tunne rintasi ry edistää rintasyövän varhaistoteamista kannustamalla ja opastamalla rintojen omatarkkailuun.

Lisätietoja:

Sonja Raunio

Sonja.raunio@tunnerintasi.fi

045 8789 280


 

Tutkitko rintasi?