Ajankohtaista

14.10.2016

Tunne rintasi ry julkaisee OMAKUU sovelluksen 15.10.2016

Lauantaina 15.10.2016 Tunne rintasi ry julkaisee OMAKUU kuukautiskalenteri sovelluksen. Se on ensimmäinen suomalainen mobiilisovellus, joka muistuttaa rintojen omatarkkailusta. Sovelluksen avulla halutaan levittää tietoa rintojen omatarkkailun tärkeydestä ja helpottaa ottamaan omatarkkailu tavaksi.

Rintasyöpä on Suomen yleisin syöpäsairaus. Siihen sairastuu vuosittain yli 5000 ihmistä. Kuka tahansa voi sairastua, mutta naisilla se on yleisempää. Lähes joka kahdeksas suomalaisnainen sairastuu jossain elämänsä vaiheessa. Rintasyövän syytä ei tunneta eikä keinoa sen ehkäisemiseksi ole. Jäljelle jää mahdollisimman varhainen toteaminen ja asianmukainen hoito. Rintojen omatarkkailun avulla rintasyöpä on mahdollista todeta aikaisemmin.

OMAKUU sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Apple Storesta ja Play Kaupasta. Sovelluksen kuukautiskalenteriin voi merkitä kuukautistensa alkamis- ja päättymispäivän ja sovellus ennustaa syötettyjen tietojen perusteella seuraavien kuukautisten alkamisajankohdan. Omatarkkailun muistuttaja toimii yhteydessä kuukautiskalenteriin niillä käyttäjillä, jotka merkitsevät kuukautisensa sinne. Koska omatarkkailun paras ajankohta on heti kuukautisten jälkeen, sovellus osaa muistuttaa omatarkkailusta jokaiselle henkilökohtaisesti sopivimpaan aikaan. Rintojen omatarkkailun muistuttajaa voi myös käyttää ilman kuukautiskalenteri toimintoa. Jos kuukautiskalenteri ei ole käytössä, käyttäjä voi itse valita sopivimman muistutuksen ajankohdan.

Tunne rintasi ry suunnitteli ja toteutti sovelluksen yhdessä yhteistyökumppaniensa Eatech Oy:n ja Karpalo Groupin kanssa. Tunne rintasi ry rohkaisee ja kannustaa rintojen omatarkkailuun opastus- ja tiedotustoiminnalla. Järjestön toimintaa tukee Raha-automaattiyhdistys.

Katso myös ”Rintasyöpä pysäytetään yhdessä: Kuukauden tärkeimmät minuutit”-tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1044519612312402/

Lisätiedot: 

Ritva Passiniemi, toiminnanjohtaja, Tunne rintasi ry, puh. 09 5878 873, 050 5924 841

Sonja Raunio, järjestösihteeri, Tunne rintasi ry, puh. 045 8789 280


 

Tutkitko rintasi?