Ajankohtaista

23.03.2018

Ota haaste vastaan: neulo tissi

Viiden hengen opiskelijaryhmä Laurea-ammattikorkeakoulusta halusi suunnitella ja toteuttaa haastekampanjan Tunne rintasi ry:lle. Tavoitteena on herätellä kaikkia tutkimaan rintansa säännöllisesti mahdollisen rintasyövän havaitsemiseksi ajoissa. Kampanja haastaa neulomaan tai virkkaamaan omannäköisen tekstiilitissin ja jakamaan kuvan siitä Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä tunnisteilla #tunnerintasi #omatissi. Halutessaan valmiin tissin voi lahjoittaa Tunne rintasi ry:lle koulutuskäyttöön. Koulutuskäyttöön toimitettaviin tisseihin tulee piilottaa täytteen sekaan kasvainta esittävä helmi. Pehmeän tekstiilirinnan voi pitää tietysti myös omanaan muistuttamassa säännöllisestä omatarkkailusta.

Näin se tehdään:

Tarvitset kahta eri väristä lankaa sekä puikot.

1. Luo 12 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle (3 silmukkaa puikolla).

 

2. Neulo suljettuna neuleena

1 krs: oikein
2 krs: 2 oikein, lisää 1 silmu (neulo silmukoiden välinen silmukka kiertäen oikein), 1 oikein

Neulo seuraavat 18 kerrosta lisäämällä jokaisen kierroksen lopussa yksi silmukka.

   

Jos haluat tissistä leveämmän,  jatka lisäyksiä seuraavilla kerroksilla. Kun leveys on sopiva, lopeta lisäykset ja aloita oikean neulominen. 

3. 19-28 krs: neulotaan oikein

4. Tämän jälkeen lähdetään kaventamaan. 

29 krs: neulo 17 oikein, 2 oikein yhteen, 1 oikein

Toista tätä kerrokset 29-39.

 

5. Vaihda työhön väri (tästä tulee nänni)

40 krs: 6 oikein, 2 oikein yhteen, 1 oikein

Mikäli haluat nännin ympärille raitaa, vaihtele lankoja joka toisella kierroksella. Jatketaan kaventamista kunnes jokaisella puikolla on enää yksi silmukka.

Neulotaan kolme kerrosta, jonka jälkeen kavennetaan loput silmukat niin, että jäljelle jää yksi silmukka.
Katkaise lanka ja vedä viimeisen silmukan läpi ja päättele.

   

6. Täytä neuletissi vanulla pohjassa olevan aukon kautta ja ompele aukko kiinni.

Mikäli haluat lahjoittaa neuletissin koulutustarkoitukseen, olisi hyvä laittaa pieni helmi sisälle. Koko voi olla herneen kokoisesta aina golfpallon kokoiseen. Tämän jälkeen työ on valmis.

       

Ota kuva lopputuloksesta ja julkaise kuva kaikkien iloksi Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa tunnisteella  #tunnerintasi #omatissi

Halutessasi voit lahjoittaa neulomasi tissin Tunne rintasi ry:lle, joka käyttää niitä rintojen omatarkkailun opastamisessa havainnollistamisen apuvälineenä. Tissin voi lähettää osoitteeseen Tunne rintasi ry, Nordenskiöldinkatu 18 A, 00250 Helsinki.


 

Tutkitko rintasi?