Ajankohtaista

25.05.2018

Tunne rintasi <3 Paperiunelmia

Työhön Tunne rintasi ry:n toiminnanjohtajana mahtuu monenlaisia päiviä, mutta jotkut päivät ovat erityisen merkityksellisiä ja hyviä. Niitä ovat ne päivät, kun huomaa, ettei ole yksin tämän tärkeän asian äärellä. Näiden muutaman vuoden aikana, kun olen itse työskennellyt rintojen terveyden kentällä, tissiaktivismi on nostanut päätään ja mitä upeampia tissitekoja on pulpahdellut myös omaan tajuntaani. Me Tunne rintasi ry:ssä haluamme syleillä lämmöllä kaikkia rintojen terveyden, oman kehon haltuun ottamisen tai voimaantumisen tekoja ja olemme mielellämme kumppani erilaisissa projekteissa. Tällä viikolla käynnistyy yksi inspiroivimmista vähään aikaan, kun Paperiunelmia julkaisee upean "Hei Beibi, tsekkaa tissit" omatarkkailukalenterin, joka muistuttaa käyttäjäänsä säännöllisestä rintojen omatarkkailusta. Osa rintojen omatarkkailukalentereiden tuotosta lahjoitetaan Tunne rintasi ry:n rintasyövän varhaista toteamista edistävään toimintaan.

Paperiunelmien taustalla on Katri Peräaho. Katri on seksuaalineuvoja, joka työskentelee päivätyönään mielenterveyden edistämisen parissa. ”Koulutuksen ja työelämän kautta kumpuaa halu rakentaa työvälineitä, joiden avulla voisimme voida paremmin ystävyys- ja parisuhteissa, sekä etenkin elämämme tärkeimmän ihmisen - itsemme kanssa” Katri sanoo. Paperiunelmia on Katrin oma yritys, joka tekee ”pilke silmäkulmassa tuotettuja paperituotteita”. Omatarkkailukalenterin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat treffikalenterit ja posti- ja puuhakortit. Katri kirjoittaa Paperiunelmia perustamisesta yrityksen verkkosivuilla näin: "Ai miksi "Paperiunelmia" syntyi? Koska en ollut hetkeen kertonut lähimmille välittäväni, mutta sen sanominen tuntui hankalalta. Koska kyllästyin siihen, että aika vyöryi eteenpäin, enkä osannut pysähtyä. Ja koska kaipasin aikuisuuden keskelle sitä lapsenomaista intoa ja yllätyksellisyyttä, joka usein hukkuu kiireen keskelle, ja syntyy uusista oivalluksista."

"Hei Beibi, tsekkaa tissit" omatarkkailukalenterissa on kaksitoista tissiä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Kun kunkin kuukauden omatarkkailun on tehnyt, voi sen kuun kohdalta poistaa tissin. Näin huomaa helposti, jos on jonkin kuun osalta jäänyt omatarkkailu tekemättä. Katri kertoo minulle, että hänelle tärkeää on ”pysähtyminen taito, itselle merkityksellisten asioiden tekeminen ja ilon tuominen arkeen”. Halusta tuoda iloa arkeen lähti myös ajatus omatarkkailukalenterista, jonka ajatuksena on ”tärkeän ja ehkä osin etäisen ja vaikeankin asian lähestyminen ilon kautta”. Toinen merkittävä tekijä kalenterin kehittämisen taustalla oli halu ”tarjota välineitä kertoa lähimmille, että välitämme”. "Hei Beibi, tsekkaa tissit" omatarkkailukalenterin esittelytekstissä Paperiunelmia verkkosivuilla sanotaankin, että ”kalenterin voit ostaa esimerkiksi ystävällesi tai sukulaisellesi osoituksena välittämisestä, mutta ennen kaikkea elämäsi tärkeimmälle ihmiselle – sinulle”.

Palatko jo halusta hankkia tämän upean omatarkkailukalenterin omaksesi? Ensi sunnuntaina siihen on ensi kertaa mahdollisuus. Kalenteria on myynnissä Kattilahallin Kesämarkkinoilla sunnuntaina 27.5.2018 klo 11-17 (Kattilahalli, Voimalaitos (rakennus 1), Suvilahti, Helsinki).

-Sonja

Kattilahallin Kesämarkkinoiden FB tapahtuma löytyy täältä

Lue lisää Katrin yrityksestä ja sen tuotteista Paperiunelmia nettisivuilta täältä

Seuraa Paperiunelmia Instagramissa @paperiunelmia

Kuvassa on


 

Tutkitko rintasi?