Ajankohtaista

24.10.2018

Suomen Liivineulomo ja Tunne rintasi ry yhteistyöhön

Olemme aloittaneet yhteistyön Suomen Liivineulomon kanssa, joka valmistaa rintaliivejä käsityönä Hämeenlinnassa. Lokakuusta 2018 alkaen, Suomen Liivineulomon yksityisasiakkaat saavat liivitilauksensa mukana Tunne rintasi ry:n omatarkkailukortin, joka muistuttaa elintärkeästä terveysteosta. Suomen Liivineulomo on perustettu alun perin vuonna 1928 Turun seudulla nimellä Varsinais-Suomen Liivineulomo osakeyhtiön. Vuodesta 2017 yrityksen ovat omistaneet Markku Mäkelä ja Hanna Lindberg. Hanna sanoo, että omatarkkailukortti on hieno lahja heidän asiakkailleen. Markun mukaan rintasyövän varhaistoteaminen on lähellä heidän sydäntään.

Suomen Liivineulomolla ja Tunne rintasi ry:llä on yhteneväisiä tavoitteita. Haluamme molemmat edistää omasta kehosta huolehtimista ja kehollista itsemääräämisoikeutta. Molempien tahojen työssä tulee myös ilmi se, miten herkkä asia rinnat voivat olla. Se vaatiikin näiden asioiden parissa työskenteleviltä erityistä sensitiivisyyttä. Eettisyys ja ympäristöystävällisyys yhdistävät myös. Suomen Liivineulomossa kiinnitetään erityistä huomiota eettisyyteen materiaalien hankinnassa ja jätteen syntyä pyritään rajoittamaan koko tuotantoketjussa. Tunne rintasi ry:n omatarkkailukortit ovat painettu päällystämättömälle paperille ekologisista syistä ja painotalon valinnassa painotetaan ekologisuutta. 

Suomen Liivineulomo valmistaa rintaliivejä myös mittatilauksena, esimerkiksi rintasyövästä selvinneille, ja harkinnassa on myös bindereiden valmistamista niitä tarvitseville, kuten joillekin sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Hanna ja Markku eivät tähtääkään massatuotantoon, vaan haluavat auttaa myös erityisiä alusvaatteita tarvitsevia. Käsityönä tehdyt rintaliivit ovat ompelutaidon taidonnäyte, mikä on miltei kadonnut Suomesta.

Kirjoituksessa on käytetty lähteenä Suomen Liivineulomon verkkosivuja, Hanna Lindbergin ja Markku Mäkelän kanssa käytyjä keskusteluja sekä Ylen artikkelia "Rintaliivien ompelutaito jo melkein katosi Suomesta – sitten pariskunta osti alusvaateyrityksen netistä". Yle julkaisi jutun Suomen liivineulomosta 7.10.2018. Pääset juttuun tästä.

Suomen Liivineulomon verkkosivut.

Suomen Liivineulomo Facebookissa.

Suomen Liivineulomo Instagramissa


 

Tutkitko rintasi?