Ajankohtaista

25.01.2019

'Omatarkkailu tutuksi' -oppimateriaali on nyt käytettävissäsi!

Koska rintasyöpä on kansantauti, ajattelemme, että rintojen omatarkkailu on kansalaistaito, jonka jokaisen tulisi hallita. Vielä on kuitenkin matkaa siihen, ennen kuin rintojen omatarkkailu kuuluu itsestään selvänä osana terveydestä huolehtimista.

Olemme julkaisseet oppimateriaalin, joka omatarkkailun opetuksen kautta antaa tiedollisia ja taidollisia valmiuksia terveydestään huolehtimiseen, tukee oman kehon ja elintoimintojen tuntemusta ja ohjaa ymmärtämään terveystottumusten merkitystä. Omatarkkailu on yhtä tärkeää opettaa kuin muutkin itsehoito-ohjeet.

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti toiselle asteelle sekä lukioon että ammatilliseen koulutukseen. Oppimateriaalia voi käyttää sellaisenaan terveystiedon opetuksessa. Se tukee esimerkiksi terveystiedon opetusta kansan- ja syöpätaudeista. Oppimateriaali antaa opettajalle valmiuksia opettaa aiheesta, josta on vielä niukalti tietoa oppikirjoissa.

Rintojen omatarkkailu on tärkeää, koska rintasyövän varhainen toteaminen helpottaa tutkitusti rintasyövän hoitoa, alentaa hoitokustannuksia ja pienentää kuolleisuutta. Omatarkkailu on avain rintasyövän varhaiseen toteamiseen – säännöllisellä omatarkkailulla tutustutaan kehoon ja sen muutoksiin.

Löydät oppimateriaalin täältä.

#omatarkkailututuksi #oppimateriaali #tunnerintasi

Lisätiedot: Tunne rintasi ry:n toiminnanjohtaja Sonja Raunio, puh. 045 8789 280, sähköposti: sonja.raunio@tunnerintasi.fi 


 

Tutkitko rintasi?