Ajankohtaista

13.02.2019

Uuden vapaaehtoisen terveiset

Nuorempana olin järjestöjen suurkuluttaja tai ainakin kovasti yritin olla. Innokkaana maailmanparantajana otin osaa useamman eri järjestön toimintaan, mutta alun into laantui hyvin nopeasti. Syynä saattoi olla joko nuoren tytön ujous tai ettei kaikissa järjestöissä olekaan niin avoin ilmapiiri, kuin mitä voisi luulla. Fokus on enemmän asiassa, kuin ihmisissä sen ympärillä. Siinä ei toki ole mitään väärää ja useat meistä ovatkin niin intohimoisia, ettei kyseinen mentaliteetti häiritse. Itse koen kuitenkin kuuluvani heihin, joiden on vaikea keskittyä itse aiheeseen, jos samalla tuntee olonsa ulkopuoliseksi.

En tiennyt Tunne rintasi- järjestöstä paljoakaan, kun päätin hakeutua mukaan toimintaan. Aihe itsessään on erittäin tärkeä ja viime vuonna aloitetut yhteisöpedagogin opinnot ovat aktivoineet jälleen sisäisen maailmanparantajani. Vastaanotto oli ensimmäisestä yhteydenotosta asti lämmin ja innostava. Tähdet olivat kohdallaan, kun esteiden takia en päässyt Jyväskylässä järjestettävään uusien iltaan, mutta satuin olemaan tammikuun lopulla samaan aikaan Helsingissä, kun samainen perehdytys järjestettiin. Illan aikana positiivinen mielikuva vain vahvistui, kun meidät uudet vapaaehtoiset otettiin niin sydämellisesti ja lämmöllä vastaan. Tämä välittyi avoimen ja iloisen tunnelman kautta, kun aluksi rupateltiin niitä näitä ja tutustuttiin toisiimme. Oli helppoa olla oma itsensä. Mieltä lämmitti, kun pitkänlinjan vapaaehtoiset kävivät meitä tervehtimässä ja pöytä oli katettu ihanin vegaaniherkuin. Pieniä, mutta merkityksellisiä eleitä, jotka kertovat välittämisestä. Illan aikana painotettiin myös sitä, kuinka mukana voi toimia omien rahkeiden mukaan, eikä kaikkien tarvitse mahtua samaan muottiin, vaan voi osallistua omaa osaamista ja vahvuuksia hyödyntäen. Kaikkien panos on yhtä tärkeää.

Tällainen vastaanotto luo heti joukkoon kuulumisen tunteen ja lisää intoa tarttua toimeen. Vaikka aihe on raskas ja vaikea, niin uskon siihen, että positiivinen energia ja kannustava ilmapiiri lisäävät jaksamista tehdä töitä tärkeän asian puolesta. Hyvä yhteishenki ja arvostus toisen tekemistä kohtaan ovat suuria voimavaroja. Ne eivät aina ole itsestäänselvyyksiä, vaan niistä pitää huolehtia. Tässä järjestössä se selvästi osataan ja näitä seikkoja arvostetaan. Olen kiitollinen siitä, että saan olla mukana ja ilolla odotan, että pääsen tekemään kanssanne yhteistyötä parahin tissitoverit!

Lämpimin kevätterveisin,

Suvi Lerkkanen

Kirjoittaja on uusi Tunne rintasi ry:n vapaaehtoinen.


 

Tutkitko rintasi?