mihin kiinnittää huomiota

Hyvänlaatuisista rinnan muutoksista rintasyöpäkyhmyn voi erottaa esimerkiksi siitä, että se on koko ajan tiivis, kova ja muuttumaton. Hyvänlaatuiset kasvaimet ovat välillä pehmeitä ja välillä tiiviimpiä. Lue lisää hyvänlaatuisista muutoksista täältä.

Vaikka kyhmy on yleisin oire (yli 90% tapauksista), se ei ole ainoa oire. Katso lista oireista, jotka voivat mahdollisesti viitata rintasyöpään täältä. Rintasyöpä voi olla myös oireeton. Oireet voivat tuntua tai näkyä, siksi on tärkeää tutkia rinnat sekä katsellen että tunnustellen.

Rinnassa voi tuntua monenlaisia muutoksia, jotka eivät liity rintasyöpään. Monet kysyvät, miten on mahdollista erottaa kyhmy, rinnassa tuntuvista muista muhkuroista. Tärkeintä onkin tutkia rinnat sen verran säännöllisesti, että muistaa, miltä omat rinnat tuntuvat tavallisesti ja huomaa, jos niissä tapahtuu muutoksia.

Asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota...

Jos havaintosi askarruttaa sinua, kannattaa aina mennä kysymään apua terveydenhuollon ammattilaiselta. Hakeudu terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle ainakin, jos...


Katso kuvallinen oirekortti täältä tai tilaa itsellesi tästä linkistä.


 

Tutkitko rintasi?